Woman Hood

« Starlight 'Killjoy' Coquelicot
Mallorca a Estíria - Schwgrmttrtchtrsprchn »

Un solo de dansa en quatre imatges sobre personalitats femenines extraordinàries i idiosincràtiques, sobre feminitat i masculinitat. L’espectacle es proposa crear un paisatge de figures femenines fortes.

#feminisme #idiosincràtic #femininitat #masclisme #lluita #boig #exèrcit femení #càmera kinect #projecció en directe #llenguatge de signes #inclusió #medea #solo #ira #emoció #vulnerabilitat

Sobre Woman Hood

L’espectacle de dansa contemporània «Woman Hood» explora amb humor diferents mons femenins en quatre parts. Mostra personalitats femenines extraordinàries i idiosincràsies de diferents tipus de poder. Simone de Beauvoir deia que la gent es transforma en quelcom, independentment del gènere, l’origen i el color de la pell. Aquesta llibertat de transformació es viu plenament a Woman Hood.

Què significa ser dona avui? Com ha de ser una dona? Com vol ser ella? La vulnerabilitat és la nova força? Què distingeix una sororitat, una xarxa solidària de dones?

Inspirada en el llibre de Sara Ahmed “Viure una vida feminista” (2018), l’espectacle intenta crear al microcosmos de l’escenari un paisatge de figures femenines fortes enmarcades en una societat encara dominada pel patriarcat que trascendeix a través de la màgia escènica, amb un vestuari molt elaborat i una música engrescadora. Woman Hood sacseja i sorprèn.

Fitxer

Concepte, interpretació, coreografia: Ursula Graber
Dramatúrgia: Hanna Rohn, Bàrbara Raubert
Vestuari: Ana Vivero
Càmera 3D: Pol Monsó Purtí
Tècnica d’il·luminació i so: Lisa Raschhofer
Producció i relacions públiques: Ursula Graber
Assistència en relacions públiques: Laura Halb*
Càmera: Fabian Czernovsky
Muntatge & tràiler: Berta Monsó Purtí
Graz 2021

Durada: 60 min


Amb el suport de:


Ressenya de premsa

> > Article en Naciódigital

…Graber examina la feminitat i la masculinitat en aquest solo de dansa d’una manera encisadora i expressiva i troba una feminitat esgarrifosa i segura de si mateixa més enllà de les imatges habituals, que es multiplica a la pantalla al seu darrere: complexitat sense fragmentació, quina imatge més gran! El fet que l’actuació també sigui divertida és un gran avantatge. (Ute Baumhackl, Kleine Zeitung)

La seva dansa física i expressiva convenç en passatges de diferents caràcters, també tranquils, executats finament i demostra una capacitat expressiva contemporània.

…tot això és captivador, commovedor i commovedor en la seva forma de presentació gairebé impertinentment antiestètica.

La suma d’escenes insòlites (…), fragments d’escenes (…), que no són directament rellevants, però encara són més profundes i ambigües, explica la sostenibilitat d’aquesta presentació, anunciada com a humorística però en realitat profunda, seriosa i ben pensada. (Eveline Koberg, tanz.at)

Graber no té por de ser grotesc i abstracte. Val la pena veure-ho! (Hanna Michaeler, Kronenzeitung)

> > Crítica d’Ute Baumhackl a la Kleine Zeitung (en alemany)


Més espectacles

Aquesta és una de moltes performances, que pots trobar aquí