Hola, em dic Ursula.
Soc ballarina, coreògrafa i pedagoga de dansa.

Com a ballarina contemporània i coreògrafa, creo espectacles de dansa i actuo a l'escenari o en altres espais - tant en les meves obres com per a altres coreògrafs.

També imparteixo tallers d'improvisació de dansa. Els meus tallers s’adrecen a persones a qui els agrada jugar amb el moviment i que volen aprendre o desenvolupar les habilitats de la improvisació de dansa.

Ursula Graber
Ursula Graber

Sobre Ursula


L’Ursula va estudiar Dansa Contemporània centrada en la Creació a la Universitat Anton Bruckner de Linz (AT) i a la Haute école des arts de la scène La Manufacture de Lausana (CH).

Ha treballat amb artistes com Thomas Hauert, Fabrice Mazliah, Jeremy Nelson, Martin Kilvady, David Zambrano, Mal Pelo, Àngels Margarit i Michael Turinsky entre d’altres. Les seves obres s’han vist a Suïssa, París (Centre Nacional de la Dansa - CND), Graz, Linz, Viena i Girona, al festival spleen*trieb (Graz 2020), al festival newsOFFstyria (Graz 2021) i al Centre Cívic Ter (Girona 2021). El 2022 actuarà al festival Viertelfestival NÖ (AT).

El 2019 va rebre l’«Startstipendium», una beca de música i arts escèniques del Ministeri Federal Austríac per a la UE, l’Art i la Cultura. Viu i treballa entre Graz (Àustria) i Girona.

En els espectacles de dansa tracta temes importants en la seva vida com el feminisme, el llenguatge i la identitat. Aquests contextos són observats amb ulls d'investigadora sociològica, i transformats per mitjà de l'humor, la sensualitat i una dansa de molta exigència física, en espectacles de dansa.

#performance de dansa #Dansa contemporània #feminisme #humor #coratge #honest #personal #Sara Ahmed #dancemaker #physical #sensual

...Aquest és també el seu lema a l'escenari: submergir-se en l'aventura i experimentar. (Verena Schaupp, Kleine Zeitung)

Les seves obres brillen amb una naturalitat refrescant, les habilitats de ball, inclosa una tècnica de dansa perfecta, estan excel·lentment dominades

... Poques vegades m'he trobat amb tanta despreocupació i curiositat lúdica en una ballarina. Per descomptat, aquesta alegria i desig estan en fort contrast amb el contingut al qual es dirigeix ​​amb valentia en les seves obres i actuacions escèniques.

"I tot això amb una picada d'ullet i un fort sentit de l'humor boig, que sap utilitzar magistralment". (Mona May, artista, autora, creadora de teatre i dansa)


Col·laboracions:
Bàrbara Raubert (Dramatúrgia, Barcelona)
Ana Vivero (Vestuari, Barcelona)
Karin Scaria-Braunstein (Socióloga, Graz)
Pol Monsó Purtí (Desenvolupador de software, Girona)
Hanna Rohn (Dramatúrgia, Graz)
Lise Lendais (Acompanyament artístic, Viena)
Koko la Douce (Acompanyament artístic, Berlín)
Tom Bergner (Tècnic d'il·luminació i so)
Lisa Raschhofer (Tècnica d'il·luminació i so)
Peter Spall (Tècnic d'il·luminació i so)
Fabian Czernovsky (Càmera, muntatge)
Berta Monsó Purtí (Muntatge)
Edi Haberl, Clemens Nestroy, Neus Solà (Fotografia)
Diego Tamame Jiménez (Compositor)
Alpine Dweller (Grup de música)
Eulàlia Purtí (Actriu)

Amb el suport de:
Ciutat de Graz, Estat d'Estíria, Govern Federal d'Àustria, Bildrecht GmbH, Theaterland Steiermark, ViertelFestival NÖ, Centre cívic Ter, Das andere Theater Graz, laut!, spleen*trieb

Escriu-me, m'encantarà tenir notícies teves!