Mental Muscle

« Mallorca a Estíria - Schwgrmttrtchtrsprchn

Mental Muscle - Una caminada performativa amb Ursula Graber & Hanna Rohn

En algun lloc entre l’esforç mental, la feina de cura i la consciència difusa del risc, això és Càrrega Mental. La feina darrere dels escenaris. O també, l’haltèria per a la invisibilitat. Un esport profundament femení*. Però on hi ha Càrrega Mental, no hauria d’haver-hi també un Múscul Mental?

#MentalLoad #fervisible #treballemocional #carework #treballinvisible #constant&sempre #treballdedones #teatrealcarrer #itinerari #responsabilitat

Sobre Mental Muscle

“Mental Muscle” és una passejada performativa als punts de fricció entre el moviment, la dansa, la instal·lació i la recerca de gènere, que convida a reflexionar, acompanyar, suportar i preguntar.

“Mental Load” significa haver de pensar-ho tot: qui pensa en això? “Mental Load” és treball emocional: qui assumeix la responsabilitat? “Mental Load” és invisible, la majoria de vegades. Però a vegades, aquesta càrrega també es mostra amb pesos reals: “Per exemple, les dones porten de mitjana mig quilo més de pes real de bagatge al dia que els homes. Literalment porten coses i persones, però tot i així, no són considerades les més fortes,” il·lustra Hanna Rohn. Així doncs, les dones no haurien de tenir un “Mental Muscle”, invisible, però ben entrenat i força potent? “Volem fer visible aquesta càrrega mental. D’una banda, a través d’objectes que ens carreguem, i de l’altra, a través de la traducció en moviment i dansa,” caracteritza Ursula Graber la performance.

Estrena:
- 13.09.23 17:00 en el marc del festival NEWSoffSTYRIA, Graz, Àustria
Actuacions posteriors:
- 14.09.23 17:00
- 16.09.23 11:00 & 17:00
- 17.09.23 17:00

Lendviertel Graz, al aire lliure, durada: 60 minuts

Fitxa tècnica

Concepte, Intèrpretes: Ursula Graber, Hanna Rohn
Ull exterior: Alina Stockinger/eléctrico28
Vestuari: Lisa Horvath
Producció: Christina Vanek, Ursula Graber, Hanna Rohn
Relacions públiques: Veronika Rogenhofer
Fotos: Edi Haberl
Vídeo: Fabian Czernovsky

Durada: 60 min

L’estrena es mostra en el marc del festival NEWSoffSTYRIA el 13 de setembre 2023 a Graz, Àustria.

Visiteu també la pàgina web de Hanna Rohn.


Amb el suport amable de


Més espectacles

Aquesta és una de moltes performances, que pots trobar aquí