Benvingudes,
benvinguts!

Em dic Ursula Graber.

Ballarina - coreògrafa - pedagoga de dansa

Ursula Graber
Ursula Graber

Sobre Ursula


L'Ursula va estudiar Dansa Contemporània i Pedagogia de la Dansa a la Universitat Anton Bruckner de Linz (AT) i Dansa Contemporània centrada en la Creació a la Universitat d'Arts Escèniques La Manufacture de Lausana (CH).

Com a part de la seva formació, va treballar amb artistes com Thomas Hauert, Fabrice Mazliah, Jeremy Nelson, Martin Kilvady, David Zambrano, Mal Pelo, Àngels Margarit, Michael Turinsky i Kirstie Simson, entre d'altres. Va actuar a Suïssa al Festival STEPS, a París, Graz, Linz, Viena i Girona.

El 2019 va rebre l’«Startstipendium», una beca de arts escèniques del Ministeri Federal Austríac. Viu i treballa entre Graz (Àustria) i Catalunya.

En els espectacles de dansa tracta temes importants en la seva vida com el feminisme, el llenguatge i la identitat. Aquests contextos són observats amb ulls d'investigadora sociològica, i transformats per mitjà de l'humor, la sensualitat i una dansa de molta exigència física, en espectacles de dansa.

La seva obra ha estat convidada als festivals spleen*trieb (AT), newsOFFstyria (AT) i al Centre Cívic Ter. El 2022 ha estat convidada al Viertelfestival NÖ (AT) i al Homotopia Festival de Liverpool (UK). També l'any 2022 rep el Premi Morgenstern de l'Estat d'Estíria (AT). Treballa col·lectivament amb diferents artistes per dur a terme els seus projectes.

#performance de dansa #Dansa contemporània #feminisme #humor #coratge #honest #personal #Sara Ahmed #dancemaker #physical #sensual

...Aquest és també el seu lema a l'escenari: submergir-se en l'aventura i experimentar. (Verena Schaupp, Kleine Zeitung)

Les seves obres brillen amb una naturalitat refrescant, les habilitats de ball, inclosa una tècnica de dansa perfecta, estan excel·lentment dominades

... Poques vegades m'he trobat amb tanta despreocupació i curiositat lúdica en una ballarina. Per descomptat, aquesta alegria i desig estan en fort contrast amb el contingut al qual es dirigeix ​​amb valentia en les seves obres i actuacions escèniques.

"I tot això amb una picada d'ullet i un fort sentit de l'humor boig, que sap utilitzar magistralment". (Mona May, artista, autora, creadora de teatre i dansa)


Col·laboracions:
Bàrbara Raubert (Dramatúrgia, Barcelona)
Ana Vivero (Vestuari, Barcelona)
Karin Scaria-Braunstein (Socióloga, Graz)
Pol Monsó Purtí (Desenvolupador de software, Girona)
Hanna Rohn (Dramatúrgia, Graz)
Lise Lendais (Acompanyament artístic, Viena)
Koko la Douce (Acompanyament artístic, Berlín)
Tom Bergner (Tècnic d'il·luminació i so)
Lisa Raschhofer (Tècnica d'il·luminació i so)
Peter Spall (Tècnic d'il·luminació i so)
Fabian Czernovsky (Càmera, muntatge)
Berta Monsó Purtí (Muntatge)
Edi Haberl, Clemens Nestroy, Neus Solà (Fotografia)
Diego Tamame Jiménez (Compositor)
Alpine Dweller (Grup de música)
Eulàlia Purtí (Actriu)
Magdalena Garzón (Ballarina i coreògrafa)
Jula Zangger (Actriu i directora)

Amb el suport de:
Ciutat de Graz, Estat d'Estíria, Govern Federal d'Àustria, Bildrecht GmbH, Theaterland Steiermark, ViertelFestival NÖ, Centre cívic Ter, Das andere Theater Graz, laut!, spleen*trieb tudanzas festival social Barcelona, newsOFFstyria, Styrian summer art festival, upTown Gallery Graz, Tanz Graz, Nau Ivanow Barcelona, Associació Gironina de Teatre

Escriu-me, m'encantarà tenir notícies teves!